Na Batrovcima Ilegalni migranti – na Gradini kozmetika

   Tokom vikenda, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, u nekoliko kamiona otkriveno je 9 ilegalnih migranata, dok je na ulazu graničnog prelaza Gradina sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine kozmetičkih proizvoda.

   Zajedničkom akcijom carinske službe i pripadnika granične policije, u noći između 2. i 3. septembra, sprečen je pokušaj ilegalnog prelaska državne granice na izlazu graničnog prelaza Batrovci. Tokom te noći je u pet kamiona, od čega je jedan hrvatskih, a četiri turskih registarskih oznaka, otkriveno ukupno devet ilegalnih migranata poreklom iz Avganistana.

33

   U svim slučajevima, migranti su ušli u kamione zasekavši ceradu sa gornje strane tovarnog dela vozila, a nakon što su otkriveni predati su policiji u dalju nadležnost.

   Na ulazu graničnog prelaza Gradina 2. septembra otkrivena je veća količina neprijavljene dekorativne kozmetike u automobilu ”Renault Fluence” bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin.

34

   Na uobičajno pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, putnik je odgovorio da nosi samo lične stvari i da putuje do Niša. Carinik je ipak zatražio da pogleda sadržaj prtljažnika, kada je ustanovio da je u  putne torbe, kesu i kutiju koje su se tu nalazile, zapakovana velika količina neprijavljenih kozmetičkih proizvoda. Našlo se tu čak 300 pakovanja kane za kosu, 120 kamenih pudera, 300 olovki za usne, 190 ruževa, 210 lakova za nokte, kao i nekoliko drugih proizvoda dekorativne kozmetike.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar