a
 

Šest udesa na državnom putu Dimitrovgrad-Pirot-Niš – jedno lice lakše povređeno

   Na teritoriji Pirotskog okruga tokom vikenda registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda. Svi udesi su se dogodili na državnom putu Dimitrovgrad-Pirot-Niš. Prema informacijama iz Policijske uprave Pirot, u pet saobraćajnih nezgoda pričinjena je samo manja materijalna šteta, dok je u jednom udesu vozač mopeda lakše povređen, kada je pao sa mopeda na kolovoz.

   U Auto-moto savezu Srbje kažu da je ponedeljak karakterističan po pojačanom saobraćaju, prvenstveno na putevima koji vode ka većim gradovima, a većem broju vozila doprinosi i turistička sezona. Prema informacijama iz Uprave granične policije vreme zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

30

   Vozačima se savetuje oprez za volanom, a posebno u blizini škola, imajući u vidu da je počela nova školska godina.

P. Videnov

 Foto: G. Videnov, Infoera.rs

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar