a
 

Počele pripreme za obeležavanje Dana opštine Dimitrovgrad

   Pripreme za obeležavanje 21. septembra – praznika opštine Dimitrovgrad su uveliko u toku. Predsednik opštine Vladica Dimitrov u intervjuu za portal „Far“ kaže, da će dan grada biti obeležen trodnevnim manifestacijama – od 21. do 23. septembra.

   Centralna svečanost biće održana u sredu 21. septembra na dan Rođenja Presvete Bogorodice, kada će na svečanoj sednici Skupštine opštine biti dodeljene opštinske nagrade i priznanja najzaslužnijim ustanovama i pojedincima. Dimitrov ističe da će najviše opštinsko priznanje ove godine biti u vidu zlatnika. Istog dana u prisustvu ambasadora Japana u Beogradu biće izvršena primopredaja vozila smećar, koju je opština Dimitrovgrad dobila kao donaciju. U centru pažnje drugog dana obeležavanja praznika grada 22. septembra je tradicionalni Sajam balkanskog agrobiodiverziteta, koji će biti održan kraj Smilovskih jezera, a u Domu zdravlja biće otvoren novi rentgen kabinet. Glavni događaj 23. septembra je takmičenje u pripremanju ajvara pod nazivom „Izađi mi na teglu“. Ovo nadmetanje je deo nacionalnog karavana, koji se tokom septembra i oktobra organizuje u više gradova u Srbiji. Proslava praznika grada biće propraćena muzičkim programom i sportskim aktivnostima, kao i vatrometom poslednjeg dana obeležavanja dana opštine Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar