a
 

AUDIO – Vasil Andrejev: Pripreme za praznik Opštine Dimitrovgrad u punom jeku

   Povodom praznika opštine Dimitrovgrad, od 21. do 23. septembra, “Sportsko turistički centar Dimitrovgrad“ organizovaće bogat kulturno-sportski program i nekoliko tradicionalnih manifestacija.

149

   Prvog dana na programu će biti “Šouto na Slavi“ u sportskoj hali, kao i izložbena postavka tradicionalnih zanata i seoskog nasleđa. Tridesetak izlagača ponudiće svoje proizvode u centru grada. Drugog dana, od 09:00 do 18:00 časova, na Smilovskom jezeru biće organizovan Sajam balkanskog agrobiodiverziteta i seoskog nasleđa, gde će biti izložene autohtone rase domaćih životinja, a biće održano i takmičenje u pripremi caribrodskog doručka i ručka. Istog dana u sportskoj hali u „Parku“ nadmetaće se MMA borci iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Mađarske i Crne Gore. Poslednjeg dana, 23. septembra, od 11:00 do 20:00 časova u Sportskom centru „Park“ biće održana manifestacija pod nazivom “Izađi mi na teglu“ – takmičenje u pripremi ajvara. Pobednik će steći pravo da učestvuje na Republičkom takmičenju u pravljenju ajvara, rekao je za “Far“- Vasil Andrejev, v.d. direktor JP “Sportsko turistički centar Dimitrovgrad“.

A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar