“Vlasotince“ pobednik 7. sportskih susreta dnevnih boravaka u Dimitrovgradu

   Ekipa “Vlasotince“ pobednik je ovogodišnjih sportskih susreta dnevnih boravaka južne i jugoistočne Srbije održanih danas u sportskoj hali u Dimitrovgradu.

177

   Osim dece iz Vlasotinca, na današnjoj manifestaciji učestovala su i deca iz Leskovca, Bojnika, Prokuplja, Lebana, Preševa, Vranja, Vladičinog Hana, Niša, Pirota i grada domaćina Dimitrovgrada.

178

   Susrete je otvorio Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad, rekavši, da kada se je krenulo u uspostavljanje usluga socijelne zaštite, cilj je bio da osobe sa posebnim potrebama drušvo prihvati onakvim kakvi jesu. U tom cilju započelo se sa otvaranjem dnevnog boravka, igraonice, edukacionog centra i centra za hiporehabilitaciju.

179

180

   Cilj ove manifestacije sa jedne strane je druženje, zabava, razvijanje sportskog i takmičarskog duha, a sa druge ukazivanje na probleme sa kojima se susreću deca sa posebnim potrebama, kaže za “Far“ , Marina Dončev, predsednik udruženja “Caribrod“.

181

   182

183

   Što se tiče takmičarskog dela, na programu je bilo 5 disciplina – slobodna bacanja na koš, čunjevi, pikado, skok u dalj i stoni tenis.

184

   U bacanjima na koš najbolja je bila Borkica Voinov iz Dimitrovgrada, u čunjevima Žaklina Stanković iz Vlasotinca, u pikadou Bedrija Biljarević iz Vladičinog Hana, u skoku u dalj Miroslav Đorđević iz Vranja, a u stonom tenisu Darko Anđelković iz Niša u muškoj i Slađa Tanasković iz Vlasotinca u ženskoj konkurenciji.

185

   Učesnici, osvajači drugog i trećeg mesta, dobili su medalje i diplome, dok su pobednicima pored medalja i diploma, dodeljeni i pehari.

186

   187

   Manifestaciju je organizovalo udruženje “Caribrod“ pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad i uz logističku podršku „Sportsko-turističkog centra“ i Sportskog saveza „Caribrod“.

188

   Naredni sportski susreti dnevnih boravaka za decu sa posebnim potrebama biće organizovani iduće godine u Bojniku.

189

 A. Todorov

Foto: Mikan Andreev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar