Studentkinje Saška Todorov i Milica Todorov iz Dimitrovgrada dobitnice Dositejeve stipendije

   Fond za mlade talente Republike Srbije dodelio je Dositejeve stipendije najboljim studentima završnih godina u Srbiji. Među 800 najboljih našle su se i dve dimitrovgrađanke – Milica Todorov, student završne godine Pravnog fakulteta u Nišu, sa visokom prosečnom ocenom 9.63 i Saška Todorov, apsolvent na Filozofskom fakultetu u Nišu – odsek francuski jezik i književnost, sa prosečnom ocenom 9.94.

227

   “Biti među najboljima je svakako jedinstven, neverovatan osećaj. Veoma mi je drago što Ministarstvo omladine i sporta I ministar Vanja Udovoičić cene uspeh nas studenata. Ovakav gest, za mene predstavlja prvenstveno nagradu za uložen dugogodišnji trud, upornost i istrajnost tokom studiranja. Ova stipendija me je motivisala da i dalje nastavim da radim, učim i stručno se usavršavam” – kaže za “Far“, Milica Todorov.

228

   “Nikada sebe nisam videla u ulozi nekog izvanrednog studenta, već prosto studenta koji je odabrao da uči i da se školuje za ono što voli. Smatram da u osnovi svega, pa tako i u izboru profesije, treba da postoji ljubav, te da nas ona kao unutrašnji motiv nagoni da se nečemu u potpunosti predamo i da crpimo ono najbolje što u nama postoji. Ova stipendija za mene predstavlja nadu za jedno bolje društvo u kome će se naći mesta i za duhovne vrline i gde će svako raditi ono za šta je školovan”, istakla je Saška Todorov.

229

   Za postignute rezulate u oblasti obrazovanja Milica Todorov i Saška Todorov ušle su u uži izbor za dobijanje opštinskih priznanja povodom praznika opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Podeli vest
Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar