a
 

Bosilegrad uoči Dana opštine 21. septembra

   Kulturno-umetničkim programom, u organizaciji Centra za kulturu Bosilegrad biće obeležen Dan opštine Bosilegrad, 21. septembar – Mala Gospojina.

   Od 12:00 časova u centru grada članovi folklornih sekcija Centra za kulturu i SD “Mladost” izvešće spletove narodnih igara, a pevačke grupe Centra za kulturu predstaviće se narodnim pesmama. U programu će učestvovati i muzička škola “Bosilegradski slavuj”, koju rukovodi Dimitar Rusev, profesor muzike iz bugarskog grada Ruse, kao i Dobri Milanov, solista sportskog društva.

   U Bosilegradu se 21. septembra tradicionalno održava sabor, na koji, osim žitelja Bosilegrada i okolnih sela, dolaze i ljudi poreklom iz ovog kraja koji žive u unutrašnjosti, Bugarskoj i Makedoniji.

B. Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar