a
 

Gordan Velev dobija zlatnik – najveće opštinsko priznanje

   Najveću opštinsku nagradu – zlatnik, ove godine poneće Gordan Velev, direktor ASB-a za Srbiju zbog zapaženih rezultata u oblasti humanitarnog rada. Ova odluku su povodom praznika opštine danas usvojili odbornici SO Dimitrovgrad u radnom delu svečane sednice.

243

   Za postignute rezulate i zalaganje u oblasti kulturnog i društvenog života opštinsko priznanje dodeljuje se Slavči Dimitrovu, članu amaterskog pozorišta “Hristo Botev”. Opštinska priznanja dobiće i dimitrovgradska gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” za rezultate u oblasti obrazovanja, studentkinje Saška Todorov i Milica Todorov – dobitnice Dositejeve stipendije, profesor engleskog jezika  i autor Virtuelnog muzeja Caribrod Marjan Milanov za rezultate i zalaganje u oblasti kulture, direktor hotela “Saks – Balkan” Ivica Istatkov za razvoj ugostiteljstva i turizma u opštini Dimitrovgrad i policijski službenik Policijske stanice u Dimitrovgradu Dalibor Pavlov za rezultate u oblasti obezbeđivanja lične i imovinske sigurnosti građana, suzbijanje kriminaliteta, otkrivanja, pronalaženja i procesuiranja izvršilaca najtežih krivičnih dela.

244

   Opštinska nagrada i priznanja biće uručena na svečanoj sednici, koja će povodom dana grada biti održana u sredu 21. septembra u 12:00 časova.

P. Videnov

Foto: S. Milanov/I. Ivanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar