a
 

Praznik opštine Dimitrovgrad: dodeljena opštinska nagrada i priznanja

   Povodom praznika opštine – Rođenja Presvete Bogorodice, u prisustvu brojnih zvanica i predstavnika javnog i političkog života iz Srbije i Bugarske, diplomatskog kora, susednih opština i gradova, kao i državnih institucija i ustanova, u Dimitrovgradu je održana svečana sednica Skupštine opštine.

261

   262

   Svečanost je počela intoniranjem himne “Bože pravde” u izvođenju hora osnovne škole “Hristo Botev”.

263

   Prigodnim govorom sednicu je otvorio predsednik SO Dimitrovgrad Đorđe Dimov.

   Gostima je na početku svečanosti prezentovan promotivni film o opštini Dimitrovgrad u produkciji radio-televizije Caribrod.

264

   U svom obraćanju predsednik opštine Vladica Dimitrov je svojim sugrađanima čestitao praznik, sumirao rezultate rada i zahvalio se institucijama i organizacijama koje su pomogle opštini Dimitrovgrad u prevazilaženju migrantske krize, sa akcentom na donaciju Japanske ambasade. Dimitrov je naglasio da je opština zajedno sa Ministarstvom privrede uložila 77 miliona dinara u izgradnju radne zone “Beleš”, koja će omogućiti dolazak investitora i da će naredna godina biti godina razvoja.

265

   Prisutnim zvanicama obratio se i generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev, koji je naglasio da je Dimitrovgrad svojevrsni most između Srbije i Bugarske.

266

   Goste su pozdravili narodni poslanik Milija Miletić, Dimitar Vladimirov u ime Državne agencije za bugare u dijaspori, Jašo Minkov – zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad iz susedne Bugarske, Rosica Hristova – zamenik predsednika opštine Etropole, Ljuben Knčev – zamenik predsednika opštine Kostinbrod i Andrej Ivanov predsednik opštine Dragoman.

267

   U nastavku svečanosti predsednik opštine Dimitrovgrad je najzaslužnijim pojedincima i ustanovama dodelio priznanja, a najveću opštinsku nagradu ove godine poneo je Gordan Velev, direktor ASB-a za Srbiju zbog zapaženih rezultata u oblasti humanitarnog rada.

268

   Za postignute rezulate i zalaganje u oblasti kulturnog i društvenog života opštinsko priznanje dobio je Slavča Dimitrov, član amaterskog pozorišta “Hristo Botev”. Ostala opštinska priznanja dobili su:

269

dimitrovgradska gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” za rezultate u oblasti obrazovanja

270

271

studentkinje Saška Todorov i Milica Todorov – dobitnice Dositejeve stipendije

272

profesor engleskog jezika i autor Virtuelnog muzeja Caribrod Marjan Milanov, za rezultate i zalaganje u oblasti kulture

273

direktor hotela “Saks – Balkan” Ivica Istatkov za razvoj ugostiteljstva i turizma u opštini Dimitrovgrad

274

i policijski službenik Policijske stanice u Dimitrovgradu Dalibor Pavlov za rezultate u oblasti obezbeđivanja lične i imovinske sigurnosti građana i suzbijanje kriminaliteta.

275

   Opština Dimitrovgrad je dodeila zahvalnicu Ambasadi Japana u Beogradu, koju je primio NJ.E. ambasador Đuići Takahara, a zahvalnica je dodeljena i ministru za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandru Vulinu za pomoć stanovništvu Dimitrovgrada u prevazilaženju migrantske krize. Na kraju programa učenici muzičke škole „Dr Dragutin Gostuški“ izveli su prigodan muzički progam.

276

   277

   278

   Nakon svečanosti gosti su u pratnji domaćina obišli izložbu tradicionalnih zanata i seoskog nasleđa u centru grada.

   Prvi praznični dan završen je popularnim šou programom „Šouto na Slavi“, koji je izveden u sportskoj hali. Reč je o istomenoj zabavno-muzičkoj emisiji poznatog bugarskog voditelja i šoumena Slavija Trifunova, u kojoj su nastupili Ku-ku bend, balet „Magadans“ i cela ekipa ovog TALK SHOW-a. Gosti šou programa bili su podpresednik Nacionalnog saveta bugarske manjine u Srbiji Dejan Milev, direktorka gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” Snežana Simeonov, duvački orkestar Caribrod, folklorni ansambl Centra za kulturu i folk pevačica Jelena Kostov. Emisija je snimljena, a njena premijera najavljena za 22. septembar na bugarskoj nacionalnoj televiziji bTV.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar