FOTO: „Izađi mi na teglu“ iz ugla portala “Far“

   U Sportskom centru Park u Dimitrovgradu u petak 23. septembra održana je manifestacija „Izađi mi na teglu – takmičenje u pripremi ajvara. Pobedu je odnela ekipa “Gojinske domaćice“, koja se ujedno plasirala u veliko finale, koje će biti na programu 22. oktobra na Zlatiboru. Drugo mesto pripalo je ekipi “Fiesta Metalac“, dok je treće mesto osvojila ekipa “Čuvari smeha“.

320

   Najboljima su podeljene zaslužene nagrade. Pobednicima je pripao mini elektrik štednjak, dar kompanije „Milan Blagojević“ iz Smedereva. Drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, a trećeplasirana mali kućni aparat.

321

   Takmičare je ocenjivao tročlani žiri u sastavu – Stambol Geštamov, pproslavljeni kuvar poreklom iz dimitrovgradskog sela Kusa Vrana, koji živi i radi u Beogradu, Delča Gigov, glumac pozorišta “Hristo Botev“ i Dejan Nejkov, tehnolog.

322

   Posetioci manifestacije mogli su da probaju specijalitet „Svinjski file na bećarcu“, koji je pripremio kuvar Stambol Geštamov.

323

   324

325

   U bogatom kulturno-umetničkom programu nastupili su mališani, dimitrovgradski rok bend „Imagination theory“ i članovi kulturno-umetničkog društva „Caribrod“.

326

   327

   Organizatori ovog događaja bili su „Sportsko turistički centar Dimitrovgrad“ i opština Dimitrovgrad, a pokrovitelj kompanija „Roda“.

328

   Ovom manifestacijom i vatrometom za kraj završena je trodnevna proslava praznika opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar