Otvorene prostorije udruženja “Šopsko oro“ u Pančevu

   Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro“ zvanično je predstavilo i otvorilo svoju kancelariju u Pančevu. Novi prostor otvorio je Zoran Rajkov, predsednik udruženja.

338

   Svečanom skupu prisustvovali su mnogobrojni gosti i zvanice, među kojima Todor Todorov, prvi sekretar ambasade Republike Bugarske u Beogradu i Stefan Stojkov, potpredsednik Nacionalnog Saveta bugarske nacionalne manjine.

   „Velika mi je čast i zadovoljstvo što prisustvujem ovom skupu. Ako ne negujemo našu tradiciju, kulturu i istoriju, niko nas neće poštovati i ceniti“ – rekao je Stojkov.

   Zvanicama se obratio i Todor Todorov, prvi sekretar  bugarske ambasade u Srbiji, koji je u ime novopostavljenog ambasadora Radka Vlajkova i u svoje lično ime čestitao otvaranje novog ofica:

   „Zahvalio bih se udruženju “Šopsko oro“ na pozivu da prisustvujem otvaranju novih prostorija. Siguran sam da uz pomoć ambasade  Republike Bugarske u Beogradu i Nacionalnog Saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, ovo udruženje ima budućnost“.

339

   Udruženje“ Šopsko oro“ je nevladino i neprofitno udruženje, zvanično formirano 24. marta 2015. godine radi negovanja tradicije, jezika, folklora, kulture i očuvanja nacionalnog identiteta bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Sedište udruženja je u Pančevu.

340

   Svečanosti u Pančevu prisustvovali su v.d. direktor lista „Novo Bratstvo“ Mila Vasov, novinar Petar Rangelov i ljudi poreklom iz dimitrovgradskog i bosilegradskog kraja.

341

 342

343

 А. Todorov

Foto: Udruženje „Šopsko oro“

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Latest comment
  • RADVAM SE ZA VAS !! NADJAVAM SE DA SME CAST OT OROTO !!
    OLEG I RONY MILOVI
    SOFIA

Ostavi komentar