a
 

U Dimitrovgradu radionica na temu „Srbija i migrantska kriza“

   „Srbija i migrantska kriza“ naziv je radionice koja će u petak 30. septembra od 14:00 časova biti održana u edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu. Radionicu organizuje nevladina organizacija „Pomoć deci“ iz Beograda u okviru projekta „Podrška stanovnicima Dimitrovgrada u prevazilaženju migrantske krize“ i deo je šireg projekta koji sprovodi organizacija Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz finansijsku pomoć vlade Japana.

417

   Direktorka programa Donka Banović kaže za portal „Far“ da je ovo prvo radionica u nizu od 4, koje će jednom mesečno biti organizavane u Dimitrovgradu u cilju obezbeđivanja platforme, u okviru koje će građani biti bolje informisani o svim aspektima migrantske krize.

   U diskusiji će učestvovati predstavnici lokalne samouprave, lokalnih organizacija i institucija koje su svakodnevno uključene u rad sa migrantima koji borave na teritoriji opštine Dimitrovgrad, a mogu prisustvovati i svi zainteresovani građani.

P. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar