a
 

AUDIO – Katarina Simeonov: Osnovna škola u Dimitrovgradu pripremila bogat program aktivnosti za Dečiju nedelju

   Povodom obeležavanja Dečije nedelje pod sloganom “Neću da brigam, hoću da se igram“ od 3. do 10. oktobra, osnovna škola “Hristo Botev“ u Dimitrovgradu pripremila je bogat program aktivnosti za svoje učenike.

420

   Obeležavanje dečije nedelje ima za cilj da se pažnja javnosti usmeri na prava i potrebe dece, kao i na obavezu celokupne društvene zajednice da brinemo o njima – ističe za “Far“, Katarina Simeonov, direktor škole.

 А. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar