a
 

Dimitrovgradska atletičarka Milica Gogov osvojila bronzanu medalju u finalu takmičenja „Kad nema tartana“ u Jagodini

   Članica atletkog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada Milica Gogov osvojila je bronzanu medalju u bacanju vorteksa, u finalu serije mitinga „Kad nema tartana“, koje je 29. septembra održano u Jagodini.

433

   Sekretar kluba Aleksandar Markov kaže za „Far“ da je zadovoljan nastupima celokupne ekipe i da su se svi takmičari plasirali između 4. i 6. mesta. Milica Sergijev u skoku u dalj ostvarila je lični rekord preskočivši 4,21 m.

434

   Markov je zadovoljan ušešćem i atletske sekcije pri osnovnoj školi „Bratstvo“ u selu Zvonci, čiji su članovi nastupili zajedno sa mladim dimitrovgradskim atletičarkama i svi su bili blizu osvajanja medalja. Pored Milice Gogov i Andree Sergijev u Jagodini je nastupila i Milica Stoicev u trčanju na 100 metara, a od atletičara iz sela Zvonci Stojan Sokolov i Bojan Mladenov u skoku u dalj i u bacanju vorteksa, kao i Lazar Nikolov u bacanju kugle.

   Seriju takmičenja „Kad nema tartana“ organizovali su Dimitrovgrad, Bor, Ćuprija, Smederevska Palanka, Gornji Milanovac i Jagodina zajedno sa Atletskim savezom Centralne Srbije. U finalu u Jagodini učestvovalo je 250 takmičara iz 30-ak klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske.

435

   Atletičari iz Dimitrovgrada i Zvonca susreli su se i sa kolegama iz atletskog kluba „Mladost“ iz Bosilegrada, koji su osvojili 4 medalje i ovaj susret ovekovečili slikom.

   AK „Balkan“ tokom oktobra očekuju atletska nadmetanja u Republici Bugarskoj – u Sofiji, Samokovu, Drjanovu i Lukovitu.

P. Videnov

Foto: AK „Balkan“

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar