Pripreme za obeležavanje dečije nedelje u PU “8. septembar“

   Povodom obeležavanja dečije nedelje pod sloganom “Neću da brigam, hoću da se igram“ od 3. do 7. oktobra, predškolska ustanova “8. septembar“ u Dimitrovgradu pripremila je niz aktivnosti za mališane i njihove roditelje.

   U sklopu aktivnosti planirana je poseta dece pripremne predškolske grupe objekta “Kolibri“ osnovnoj školi “Hristo Botev“, gde će mališani prisustvovati jednom školskom času u IV razredu.

2

   Za sve vaspitne grupe biće organizovano nekoliko radionica, gde će mališani sa svojim roditeljima izrađivati porodični portret, slikati na betonu, praviti slike od suvog lišća i zrnevlja. Takođe, planirana je i poseta pesnikinje Elizabete Georgiev iz Narodne biblioteke “Detko Petrov“ pripremnim vaspitnim grupama u objektima “Leptirić“, “Pčelica“ i “Kolibri“.

3

   Osnovni koncept dečije nedelje zasnovan je na konceptu prava deteta, koji ima za cilj afirmisanje drugarstva, različitosti, negovanja dečijeg stvaralaštva, poštovanja prava deteta kroz zajedničke aktivnosti dece, vaspitača, porodice i društvene sredine.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar