Sednicom đačkog parlamenta osnovne škole u Dimitrovgradu počelo obeležavanje dečije nedelje

   U sklopu obeležavanja dečije nedelje, koja je počela danas i trajaće sve do 7. Oktobra, osnovna škola “Hristo Botev“ u Dimitrovgradu pripremila je bogat program aktivnosti. U sali Skupštine opštine danas je održana svečana sednica, na kojoj su prisustvovali učenici škole, Katarina Simeonov, direktor škole i članovi školske uprave, kao i predstavnici lokalne samouprave – Zoran Đurov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad i Dejan Milev, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje.

47

   Članovi učeničkog parlamenta, osim tačaka koje su se odnosile o pravima  dece na igru i bezbrižno odrastanje, na zloupotrebu dece, štetan uticaj interneta i bezbednosti dece na društvenim mrežama, najviše pažnje posvetili su migrantskoj krizi i kako kroz različite aktivnosti opštine i lokalnih institucija mogu pomoći deci migrantima, a samim tim i zaštiti građanstva od mogućih posledica migrantske krize.

48

   Zoran Đurov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad istakao je da su učenici uz pomoć svojih nastavnika dobro identifikovali problem migrantske krize i da ne postoji bojaznost za bezbednost i širenje zaraznih bolesti na teritoriji opštine. 

49

   „Opština Dimitrovgrad iz svog budžeta, kao i osnivanjem različitih fondova učestvuje u rešavanju određenih problema koji postoje u zajednici. Takođe, lokalna samouprava u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Komesarijatom za izbeglice radi na izradi lokalnog akcionog plana za prevazilaženje migrantske krize“ – kaže za “Far“ opštinski većnik Dejan Milev.

50

   Osnovna škola “Hristo Botev“ u utorak 4. oktobra od 16:00 sati u centru grada i školskom dvorištu organizuje maskenbal u okviru obeležavanja dečije nedelje.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar