a
 

Poetesa Elizabeta Georgiev posetila mališane u dimitrovgradskom vrtiću

   U okviru obeležavanja dečije nedelje, poetesa Elizabata Georgijev, viši bibliotekar u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov“ u Dimitrovgradu, posetila je pripremne vaspitne grupe u objektima “Leptirić“, “Pčelica“ i “Kolibri“ predškolske ustanove „Osmi septembar“. Zahvaljujući svakodnevici, savremenim tehnologijama koje decu “bombarduju“ različitim, vrlo lako dostupnim informacijama, oni sve manje vremenа provode s knjigom.

91

   “Ljubav prema knjizi se rađa u porodici i upravo roditelji treba da budu uzor deci kada je reč o čitanju, i njihovi prvi učitelji. Sledeći u nizu su obrazovne institucije i biblioteke, koje čitanje i knjigu predstavljaju deci kao dobru stvar, putokaz ka lepšem i kvalitetnijem odrastanju. Programima namenjenim za predškolce, pokušavam da im približim proces rađanja knjige i zašto je važno da se čita i da to prezentujem na način koji će deci biti interesantan. Kroz igru i maštanje, kroz priču da se od čitanja postaje jači, cilj je da se mališanima pokaže snaga predmeta koji se zove knjiga, a koji može da im obezbedi i omogući pregršt radosti, znanja i mogućnost razumevanja života na pravi način“ – kaže za “Far“, Elizabeta Georgijev.

92

   Dečija nedelja je u Dimitrovgradu obeležena od 3. do 7. oktobra nizom prigodnih manifestacija.

 A.Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar