a
 

Kiša prekinula aktuelne poljske radove

   Kiša je prethodnih dana prekinula aktuelne radove u polju u Pirotskom okrugu. U prethodna 24 časa padavina je bilo najviše na teritoriji opštine Babušnica. Prema podacima iz RHMZ-a, u Babušnici je palo 29,6 litara po kvadratu, u Pirotu 28,8 litara, u Dimitrovgradu 16,1 litar i u Beleoj Palanci 15 litara. Od početka oktobra do danas izmerena količina padavina u Pirotu je 75,6 litara, u Babušnici 70 litara, u Dimitrovgradu 49 litara i u Beloj Palanci 39,4 litra po kvadratnom metru.

144

   Agrostručnjaci kažu, da su padavine prekinule berbu kukuruza, koja je ušla u završnu fazu, kao i jesenju setvu. Optimalni rok za setvu pšenice je u toku, a sinoptičari od sutra najavljuju poboljšanje vremenskih prilika. Poštovanjem optimalnog setvenog roka je od velikog značaja za razvoj useva, a padavine će poboljšati vodeni režim zemljišta.

P. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar