a
 

Delegacija „Železnice Srbije“ u poseti Dimitrovgradu – Vladica Dimitrov predložio uvođenje železničke linije ka Sofiji

   U radnoj poseti opštini Dimitrovgrad boravila je delegacija „Železnice Srbije“ predvođena v.d. generalnim direktorom „Infrastrukture železnice Srbije“ Dušanom Garibovićem. Na sastanku sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim razgovaralo se o mogućnosti otvaranja železničke linije na relaciji Dimitrovgrad-Sofija.

181

   Dimitrov je predložio uvođenje železničkog putničkog prevoza ka Sofiji zbog sve većeg broja turista i studenata, kao i zaposlenih u bugarskoj pograničnoj opštini Dragoman. Tokom susreta razgovaralo se i o rešavanju tehničkih problema sa „Železnicom Srbije“ i o unapređenju saradnje.

182

   Sastankom je zadovoljan i Dušan Garibović jer, kako je naglasio, pokrenute su važne teme za ovo područje i železnički sektor.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar