Opštinu Dimitrovgrad posetio ministar bez portfelja Milan Krkobabić

   Opštinu Dimitrovgrad u sklopu radnog zadatka danas je posetio Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i lider Partije ujedinjienih penzionera Srbije. Ministar se najpre susreo sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim, a nakon toga u Edukativno-obrazovnom centru održan je i sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća u Dimitrovgradu i filijala republičkih javnih preduzeća u Pirotskom okrugu.

206

   Predsednik opštine Vladica Dimitrov izneo je ministru planove za naredni period i probleme  sa kojima se suočava lokalna vlast, istakavši da će od velikog značaja biti pomoć Vlade Republike Srbije, kao i resornih ministarstava u rešavanju postojećih problema.

207

   “Bez ravnomernog razvoja regiona, Srbija ne ide u dobrom pravcu. Treba razvijati privredu, poljoprivredu, turizam. Budžeti opština treba da se troše na najracionalniji način. Što se tiče populacione politike, treba povući određene praktične poteze kako bi sprečili odliv mladih” – naglasio je Krkobabić, dodavši da očekuje da će od januara naredne godine startovati regionalna razvojna agencija.

208

   209

   Na sastanku u Dimitrovgradu ministarr Krkobabić je rekao da javna preduzeća treba da definišu svoje pozicije, što podrazumeva optimum materijalno-tehničke opremljenosti, optimum finansijskih sredstava i utvrđivanje optimalnog broja zaposlenih, kako bi postala profitabilna i punila budžet.

210

   Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić u okviru posete opštini Dimitrovgrad obišao je Javno komunalno preduzeće “Komunalac“, kao i Udruženje penzionera Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar