Marinika Tepić i Radko Vlajkov: Reforme sprovoditi zbog boljeg života građana Srbije

   Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić i ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov razgovarali su o procesu evropskih integracija Srbije i podršci Bugarske evropskom putu Srbije. Kako je objavljeno na sajtu Narodne skupštine, Republike Srbije ambasador Vlajkov je rekao da će biti proširenja Evropske Unije na Zapadni Balkan, da od samog regiona zavisi kada i naglasio:

   „Bugarska će podržavati evropske integracije Srbije, posebno u periodu svog predsedavanja Savetu EU 2018. godine, a već smo ponudili i tehničku podršku svojih eksperata Srbiji u procesu pregovaranja“.

   Na sustanku je konstatovano da je važno da Srbija ima političke garancije zemalja članica Evropske Unije, da je dobrodošla u EU i da će dinamika reformi odrediti datum članstva.

   Tepić je izrazila nadu da će do do 2018. godine Srbija otvoriti sva pregovaračka poglavlja i da će joj Bugarska kao sused u tome pomoći, sa akcentom da je period predsedavanja Bugarske Savetom EU veoma značajan. Ona se založila za intenziviranje saradnje sa resornim odborom u parlamentu Bugarske i izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da je problem sa udžbenicima za bugarsku nacionalnu manjinu u Srbiji rešen.

   Predsednica odbora za evropske integracija Marinika Tepić i bugarski ambasador Radko Vlajkov bili su jedinstveni u stavu da reforme u društvu treba sprovoditi zbog boljeg života građana Srbije, a ne samo radi članstva u Evropskoj uniji.

Izvor: parlament.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar