a
 

Veljko Savić i Elena Rančevа pobednici 13. po redu Gmitrovdanske trke u Dimitrovgradu

   U organizaciji Atletskog kluba „Balkan“, a uz podršku „Sportsko turističkog centra Caribrod“, Sportskog saveza Caribrod i pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad danas je u Dimitrovgradu održana 13 po redu tradicionalna atletska manifestacija „Gmitrovdanska trka 2016“. U trci su pored dimitrovgradskih takmičara učešće uzeli i atletičari iz Niša, Zaječara i drugih gradova Srbije, kao i takmičari iz Pirdopa, Praveca, Vrace, Zlatice iz Bugarske. Na Gmitrovdanskoj trci po prvi put su nastupili i mladi atletičari iz osnovne škole „Bratstvo“ iz sela Zvonci.

129

   130

   Najpre je održana trka u mlađim kategorijama na stazi u dužini od 200 do 500 metara na kojoj su se nadmetali učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola iz Srbije i susedne Bugarske.

131

   132

133

   Nakon toga usledila je glavna trka u dužini od 1.500 metara, na stazi od crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“ do porte manastira „Sveti Dimitrije“. Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Veljko Savić iz Niša, dok su drugo i treće mesto osvojili Nikolaj Radenkov iz Pirdopa – Republika Bugarska i Andrija Denčev iz Dimitrovgrada.

134

   U ženskoj konkurenciji, treću godinu zaredom najbolja je bila četrdesetdvogodišnja Elena Rančevа, višegodišnji učesnik balkanskih, evropskih i svetskih atletskih prvenstava iz sportskog kluba „Stojan Nikolov“ iz grada Zlatica u Bugarskoj. Drugo mesto zauzela je šesnaestogodišnja prvakinja Bugarske u planinskom trčanju Katja Semkova iz sportskog društva „Botev“ iz Vrace, dok je treća bila mlada dimitrovgradska atletičarka I članica AK „Balkan“ iz Dimitrovgrada Helena Igov.

135

   Najboljim atletičarima uručeni su pehar, medalje i diplome, dok je crkva „Rođenje Presvete Bogorodice“ prvoplasiranim atleričarima u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji dodelila ikone.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov, Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar