a
 

Počela rekonstrukcija kanala u naselju „Strošena češma“

   Počeli su radovi na rekonstrukciji kanala u naselju „Strošena češma“ u Dimitrovgradu. Prema rečima Žana Conevića, opštinskog većnika za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu, vrednost investicije je 1,5 miliona dinara, a radove izvodi preduzeće „Erozija“ iz Niša.

288

   „Nadamo se da će nam vremenske prilike dozvoliti da uredimo ovaj prostor i saniramo pojedine delove ovog lepo izgrađenog kutka u najstarijem dimitrovgradskom naselju“ – kaže Conević za „Far“.

289

290

   Nakon ozelenjavanja trga „Karakaševo“ u okviru programa održavanja gradskog zelenila, krenulo se i sa postavljanjem drvene ograde, a uskoro će biti izgrađena i česma. Za ovu investiciju iz budžeta opštine biće izdvojeno oko 320 hiljada dinara, a radovi su povereni firmi „Dim Energy“ iz Pirota. Ovih dana je obavljeno i ozelenjavanje prostora na igralištu u Belešu.

291

   „Tako ćemo uskoro dobiti još dva kompletno uređena kutka u našim prigradskim naseljima i zato pre zime koristimo svaki povoljan trenutak u sferi komunalnog uređenja“ – dodaje Conević. 

292

   U mestu zvanom „Bara“ u Željuši završeni su radovi na postavljanju cevastih propusta za vodu, čime će biti sprečeno izlivanje ovog potoka tokom kišnog perioda, mehanizacija Javnog preduzeća „Komunalac“ je očistila i uredilа prostor oko bare, a put koji vodi kao ovom delu naselja nasipan je asflatnom strugotinom.

293

   Vrednost ove investicije je oko 280 hiljada dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar