Interreg IPA Bugarska-Srbija: Zvanična ceremonija dodele ugovora u okviru prvog poziva

   Zvanična ceremonija dodele prvih ugovora o donaciji u okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga  projekata, Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, održana je 24. novembra u Ministarstvu za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske. Ugovore su uručivali ministar za regionalni razvoj i javne radove, Ljiljana Pavlova, zamenik ministra za regionalni razvoj i javne radove, Denica Nikolova i pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije, Sanda Šimić.

450

   Na samoj ceremoniji, dodeljeno je 33 ugovora o donaciji, a u narednim nedeljama, očekuje se potpisivanje još 4. Ukupna ugovorena suma, za svih 37 projekata, iznosiće 16,9 miliona evra.

451

   Ceremoniji je prisustvovalo preko 100 ljudi, uključujući predstavnike raznih organizacija, javnih, kulturnih i obrazovnih institucija, nevladininih organizacija i drugih, iz Bugarske i Srbije.

   Među odobrenim projektima je i projekat Centra za kulturu iz Dimitrovgrada kao vodećeg partnera sa čitalištem “G.S Rakovski 1928” Dragovištica, opština Kostinbrod. Vrednost projekta pod nazivom “Ulaganje u mlade kroz modernizaciju kulturnih centara u pograničnom rejonu” je 449 382, 92 evra. Ugovor je uručen Nikolajči Manovu, direktoru Centra za kulturu u Dimitrovgradu.

Izvor i foto: ipacbc-bgrs.eu (P.V.)

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar