a
 

Miloš Tonić osvojio prvo „Prvenstvo Pirotskog okruga u ubrzanom šahu“ za seniore u Dimitrovgradu

   Šahisti pirotskog kluba „Čast i slava“ osvojili su prva tri mesta na prvom prvenstvu Pirotskog okruga u ubrzanom šahu, koje je održano u subotu 26. novembra u Dimitrovgradu. Ostaće zabeleženo da je Miloš Tonić prvi pobednik ovog takmičenja sa 6 i po poena iz sedam partija, drugi je bio Borivoje Tričković sa 6, a treći Srbislav Minčić sa 5 i po poena. Najbolje plasirani takmičari šahovskog kluba „Caribrod“ su Roki Stoimenov na četvrtom mestu sa 5 poena, dok je Ivica Markov peti sa 4.

   Pobedniku je pripao pehar u trajnom vlasništvu, a prvih 5 takmičara dobili su i novčane nagrade. Specijalne nagrade dobili su kadeti  Nemanja Todorov i Anđela Delčev i veteran Borivoje Andrić.

T. Aleksov

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar