Stefan Nakov treći, a Milica Zarkov četvrta na turniru „Osnovac na potezu“ u Nišu

   U nedelju 27. novembra na trećem od ukupno 10 turnira serije „Osnovac na potezu“, koji organizuje dečiji šahovski klub „Osnovac“ iz Niša, mladi šahista iz Dimitrovgrada Stefan Nakov osvojio je treće mesto i bronzanu medalju u konkurenciji 2010. godišta, a Milica Zarkov osvojila je četvrto mesto u konkurenciji 2009. godišta.

   Pored Stefana i Milice na turniru je učestvovalo još 11 dece iz šahovskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada. Ovaj turnir u Nišu bio je međunarodnog karaktera, jer su pored dece iz Srbije učestvovali i mladi šahisti iz Makedonije i Bugarske.

Т. Aleksov

Napisao/la

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Bez komentara

Ostavi komentar