a
 

Stefan Nakov treći, a Milica Zarkov četvrta na turniru „Osnovac na potezu“ u Nišu

   U nedelju 27. novembra na trećem od ukupno 10 turnira serije „Osnovac na potezu“, koji organizuje dečiji šahovski klub „Osnovac“ iz Niša, mladi šahista iz Dimitrovgrada Stefan Nakov osvojio je treće mesto i bronzanu medalju u konkurenciji 2010. godišta, a Milica Zarkov osvojila je četvrto mesto u konkurenciji 2009. godišta.

   Pored Stefana i Milice na turniru je učestvovalo još 11 dece iz šahovskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada. Ovaj turnir u Nišu bio je međunarodnog karaktera, jer su pored dece iz Srbije učestvovali i mladi šahisti iz Makedonije i Bugarske.

Т. Aleksov

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar