Dodeljena sredstva korisnicima budžetskog fonda za razvoj turizma na teritoriji opštine Dimitrovgrad

   U okviru Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za razvoj turizma na teritoriji opštine Dimitrovgrad danas su u Edukativno obrazovnom centru potpisani ugovori o sufinansiranju projekata u turizmu između predstavnika lokalne vlasti i vlasnika seoskih turističkih domaćinstava i ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine.

2   Ove godine konkurisao je 21 kandidat, sredstva u iznosu od 2 miliona dinara dobilo je njih 15. Sledeće godine u planu je da se izdvoji oko 3 miliona dinara, od kojih će jedna  polovina biti utrošena za razvoj infrastukture turističke ponude, a druga polovina će biti dodeljena etno kućama i ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Kako bi opštinska komisija imala uvid u namensko trošenje sredstava, korisnici budžetskog fonda za razvoj turizma moraće da daju na uvid fiskalni račun i boravišnu taksu kako bi dokazali svoju aktivnost u oblasti turizma, kaže za „Far“, Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu.

   Novina u 2017. godini biće izrada sajta za turističku ponudu opštine Dimitrovgrad, preko kojeg će moći da se vrše rezervacije putem interneta.

A. Todorov

Foto: A. Todorov

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar