Predsednik Mirović primio ambasadora Bugarske Radka Vlajkova

   Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je juče u Pokrajinskoj vladi nj.e. ambasadora Republike Bugarske Radka Vlajkova, sa kojim je razgovarao o brojnim mogućnostima za saradnju.

   Na sastanku je istaknuto da je važno podsticati saradnju gradova, povezivanje regija, povezivanje poslovnih ljudi, kao i direktna privredna ulaganja i jedne i druge strane.

   Predsednik Mirović je izrazio spremnost Pokrajinske vlade da na konkretne predloge i inicijative reaguje efikasno i brzo, i izneo ideju da pokrajinske institucije već u prvoj polovini sledeće godine u Novom Sadu organizuju biznis forum koji bio bi prilika da se predstave privredni i turistički potencijali, podsticaji za investitore, mreža industrijskih zona i raspoloživa infrastruktura za realizaciju projekata.

   Konstatovano je i da postoji prostor za zajednički nastup prema evropskim fondovima u okviru Dunavske strategije, koja omogućava da se na projektima povežu zemlje i regije kroz koje protiče Dunav.

   S obzirom na povećanje interesovanja turista iz celog sveta za destinacije na Balkanu, ocenjeno je i da bi tešnja saradnja u oblasti turizma pogodovala razvoju celokupne privrede i Bugarske i Srbije.

   Sagovornici su se na sastanku kojem su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i savetnik predsednika Senka Bengin, saglasili da su prepoznate brojne oblasti u kojima se kontakti i saradnja mogu osnaživati i razvijati.

Izvor i foto: vojvodina.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar