a
 

Opština Dimitrovgrad dodelila nagrade najuspešnijim učenicima osnovne i srednje škole

   Opština Dimitrovgrad nagradila je najuspešnije učenike Osnovne škole „Hristo Botev“ i Gimnazije „Sv. Kirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu. Predsednik opštine Vladica Dimitrov i opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev dodelili su danas novčane nagrade učenicima koji su postigli značajne rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih oblasti. Takođe, đačkim parlamentima osnovne i srednje škole uručena je oprema u vidu laptop računara, laserskog štamača, projektora sa platnom i zvučnika, čime je pružena podrška unapređenju njihovog rada.

   Opštinski većnik Dejan Milev izjavio je da je dodela nagrada uspešnim učenicima još jedna u nizu aktivnosti lokalne samouprave koje imaju za cilj da pruže podršku ne samo mladima, već pre svega znanju. Takođe, izrazio je uverenje da su opštinska sredstva od skoro 900.000 dinara otišla u prave ruke.

   „Iskreno se nadam da će se ovaj trend nastaviti kada su u pitanju okružna i republička takmičenja“, rekao je Milev. „Samim pravilnikom o nagrađivanju učenika motivisali smo ih da sebe i svoje škole predstave što bolje i na republičkim takmičenjima, jer su nagrade za republička takmičenja povećane. Nadam se da stvaramo jednu odličnu bazu kada je reč o znanju, kao i da će ovi dečaci i devojčice sutra biti uspešni ljudi koji će voditi naš grad.“

   Predsednik opštine Vladica Dimitrov naglasio je značaj novčanih nagrada u doba kada troškovi obrazovanja postaju sve veći, a prema njegovim rečima, ove nagrade svakako su i motivacija i podstrek učenicima za dalje napredovanje. Dimitrov je izrazio želju da naredne godine opština bude u mogućnosti da za uspešne đake izdvoji još veća sredstva, i dodao:

   „Ovo je nešto što se zove ulaganje u budućnost – a upravo su ova deca koja su danas ovde i koja su primila nagrade naša budućnost. Pogotovo su deca koja su uspešna u školi – deca na koju Dimitrovgrad treba da računa u smislu daljeg razvoja.“

   Svoje zadovoljstvo dobijenim nagradama i njihov značaj za dalji rad učeničkih parlamenata iskazale su i njihove predsednice Ana Stavrov i Milica Ivanov.

D. Jelenkov

Foto: Dijana Jelenkov

Bez komentara

Ostavi komentar