a
 

OŠ „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu: Dečji novogodišnji poklon za roditelje

   „Nova godina je sve bliže i bliže.

    još koji minut  i ona nam stiže,

   ali nam nema Deda Mraza

   zavejana je bela staza,

   smetovi su veliki bili,

   pokloni su se izgubili“.

   Ovo je deo stihova, koje su deca recitovala na jednoj od priredbi u osnovnoj školi „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu. Učenici nižih razreda obradovali su svoje roditelje Novogodišnjim priredbama u družionici škole. 

   Ekipa portala „Far“ zabeležila je atmosferu u odeljenju II-3, učiteljice Biljane Kostov. Razdragani mališani u likovima pesnika, dečaka, devojčice, vile, meseca, zvezdice, pahuljice i Deda Mraza poželelili su „Mir u svetu, da imamo najlepšu planetu!“

   Na kraju predstave dugoočekivani Deda Mraz je poklonio deci novogodišnje paketiće, a deca svojim roditeljima darovala su ovaj lep hepening recitujući stihove:

   „Deco, zapevajte jako

   i mi ćemo poklone podeliti samo tako.

   Puno zdravlja, sreće i radosti,

   da svako dečje lice osmeh krasi!“

   Novogodišnji program organizovan je i u predškolskoj ustanovi „Osmi septembar“, koju je takođe posetio Deda Mraz i poklonio deci novogodišnje paketiće, dar opštine Dimitrovgrad.

 P. Videnov

Foto: Danijela Apostolov Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar