a
 

Bogosluženja u dimitrovgradskim hramovima za Božić

   Veliki hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić proslaviće pravoslavna crkva i vernici i u dimitrovgradskoj opštini.

   Na Badnji dan, 6. januara u manastiru „Sveti Dimitrije“, takozvanom „Manastirčetu“, večernja služba sa osvećenjem i paljenjem badnjaka počinje u 16:00 časova.

   Večernja služba sa osvećenjem i paljenjem badnjaka, koju će služiti sveštenik dimitrovgradski Siniša Buvač u gradskoj crkvi „Rođenje Presvete Bogorodice“ u Dimitrovgradu počeće u 17:00 časova.

   Za portal „Far“ sveštenik Siniša Buvač nakon službe najavljuje i kratki program, koji pripremaju učenici dimitrovgradske Gimnazije sa veroučiteljicom Biljanom Mijalkov i vatromet sa posebnim iznenađenjem za sve prisutne.

   Na sam Božić, 7. januara, sveta arhijerejska liturgija počinje u 8:00 sati. Nakon liturgije obaviće se lomljenje velike česnice u koju je, kao i prošle godine kada je započeta ova tradicija, umešen zlatnik.

   U Božićne praznike spadaju i Sabor Presvete Bogorodice, koji se svetkuje 8. januara, kao i Sveti prvomučenik Stefan 9. januara. U dane Božićnih praznika liturgije će biti služene u 8:30 časova.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar