a
 

Snežni talas stigao u Dimitrovgrad, zimske službe „Komunalca“ maksimalno angažovane na terenu

   Sneg koji je počeo da pada juče na području Dimitrovgrada dostigao je visinu od 33 cm u samom gradu i preko 60 cm u selu Senokos. Zimske službe „Komunalca“ čistile su juče u periodu od 18:00 do 02:00 sata gradska i prigradska naselja na teritoriji opštine, a od 04:00 časa izjutra ponovo su na terenu, kaže za portal „Far“ Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj.

   Prioriteti u toku dana biće područje Burela, Beleš, Prača, Borovo i Vrapča gde se na terenu trenutno nalazi buldožer, dok je na području Zabrđa i Visoka trenutno ICB mašina kako bi se očistili snežni nanosi zbog kojih ovog jutra autobus nije mogao da stigne do sela Mazgoš. Takođe, ekipe „Komulca“ čistiće danas sneg na deonici puta Banski dol, Planinica, Poganovo i Kusavrana.

   Što se tiče državnih puteva na teritoriji opštine Dimitrovgrad danas će se čistiti deonica od Dimitrovgrada do sela Smilovci, a već je očišćen put od ulaska u selo Lukavica do Džoninog mosta, ističe Markov.

   Vozačima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću automobilima ka gradskim i prigradskim naseljima. Takođe, apeluje se na vozače propisno parkiranje uz desnu ivicu kolovoza kako bi zimske službe „Komunalca“ što efikasnije odradile svoj posao.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar