a
 

Akcija „Da nas bude više“ nastavlja se i ove godine

   Već šestu godinu zaredom služba Polivalentne patronaže Doma zdravlja u Dimitrovgradu organizuje akciju pod nazivom „Da nas bude više“. Akcija se sastoji u izradi kalendara sa likovima beba rođenih u toku prethodne godine, a ono što je čini posebno značajnom je i njen humanitarni karakter.

    Prema rečima patronažne sestre Suzane Milev, ideja za ovakvu inicijativu nastala je kao reakcija na poražavajuću statistiku novorođenih beba u 2011. godini, kada je u opštini Dimitrovgrad rođeno svega 47 beba. Sa željom da se na ovakav način skrene pažnja na problem sve manjeg nataliteta na teritoriji opštine, nastao je prvi u nizu kalendar sa slikama novorođenih beba. Akcija je pokrenuta uz pomoć tadašnjeg direktora Doma zdravlja i lokalne samouprave, a uz njihovu podršku tradicija se nastavila do danas.

   Za kalendar sa nasmejanim licima najmlađih Dimitrovgrađana i Dimitrovgrađanki zainteresovani izdvajaju novčana sredstva prema sopstvenim mogućnostima, pri čemu svojim humanim gestom omogućavaju da se pomogne ugroženim porodicama na teritoriji opštine kojima je pomoć neophodna. Prethodne godine prikupljenim sredstvima izgrađeno je kupatilo za porodicu Takov, dok će ovogodišnjom akcijom biti ukazana pomoć porodici Rebrović, koja ima čak petoro dece.

   Na kalendaru za 2017. godinu nalaze se likovi 60 novorođenih beba, što je očigledan napredak u odnosu na godinu u kojoj je akcija počela. Promocija kalendara biće održana u četvrtak, 19. januara, u prostorijama Edukativno-obrazovnog centra u Sportskom centru „Park“, sa početkom u 13.00 časova.

D. Jelenkov

Bez komentara

Ostavi komentar