a
 

Dečak je prva beba rođena u Dimitrovgradu u 2017. godini

   Dimitrovgrad je dobio prvi bebu u 2017. godini.

   Srećna majka Marina Todorov iz Dimitrovgrada rodila je 10. januara u porodlištu u Pirotu sina, koji se zove Lazar. Ime je biblijsko i označava „Bog pomaže“ ili „Božija pomoć“.

   Prema informacijama iz Polivaletne patronažne službe Doma zdravlja u Dimitrovgradu tokom 2016. godine rođeno je 60 beba, a u službi se nadaju da će ovaj broj biti uvećan.

   Šestu godinu zaredom služba Polivalentne patronaže organizuje kampanju „Da nas bude više“, koja se sastoji u izradi kalendara sa likovima beba rođenih tokom prethodne godine. Promocija kalendara biće održana 19. januara (četvrtak) u Edukativno-obrazovnom centru od 13.00 časova.

   Portal „Far“ čestita porodici Todorov rođenje sina i želi puno zdravlja, sreće i uspeha!

P. Videnov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar