Svetosavski bal 28. januara u Nišu

   Pod pokroviteljstvom Grada Niša, Studentski kulturni centar Niš na inicijativu gospodina Hadži-Ivana Redija, i uz blagoslov Episkopije niške, petu godinu zaredom organizuje Svetosavski dobrotvorni bal, 28. januara u hotelu New City. Bal počinje u 20:00 časova. Slogan ovogodišnjeg bala je „Bolji smo zajedno“.

   „U duhu svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama se pruža prilika da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negujući lepu tradiciju kulturnog života grada, pokažu ličnu i društvenu odgovornost kroz spremnost da pomognu drugima u lokalnoj zajednici“ – rekao je Hadži-Ivan Redi.

   Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući, članica veća Jelena Mitrovski poručila je da će sredstva sa ovogodišnjeg bala biti namenjena Specijalnoj školi Bubanj, za nabavku kombi vozila za prevoz dece do škole.

   Dragana Petković, v.d. direktora SKC-a rekla je da minimalna donacija iznosi 2000 dinara i da se uplaćuje na račun škole, kao i da je za bal propisan kodeks oblačenja, balska ili duga večernja haljina za dame, a za gospodu tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele. Za oba pola moguća garderoba je i starogradska nošnja, smoking ili paradna uniforma, kao i svečana službena odeća.

Žiža Kostić

Foto: SG Niš

Napisao/la

Живорад Жижа Костич е роден през 1955-та година в Парачин, но още от едногодишна възраст живее в Ниш, където завършва основно и средно икономическо училище, а по-късно и частен факултет (катедра Журналистика) в Института за следване „Екоман” Грачаница – Прищина. Работи в Нишка банка в Ниш и в отдела й в Белград, както и в Народния театър Ниш на длъжност „бизнес секретар“, след което се насочва към медиите и журналистиката. В местните телевизии в Ниш работи като ТВ оператор (Телевизия Стар 5) и завършва школата на BBC в организацията на ANEM. През 80-те години става член на Асоциация на журналистите в Сърбия и започва професионално да се занимава с медии в току-що сформираната Градска телевизия, по-известна като Нишка телевизия. Времето на бомбардировките над тогавашната Съюзна Република Югославия през 1999-та година оставя голяма следа върху кариерата му и е назначен за военен оператор на командата на трета армия. В разгара на НАТО бомбардировките заснема въздушните нападения над гр. Ниш, а много негови автентични записи от този период обиколиха света. През 2009-та година по покана на тогавашния ректор на Нишкия университет с неколцина колеги и университетски професори участва в създаването на първата интернет телевизия на един университет в Сърбия. Поради икономически причини този медиен проект не стартира, но се създава интернет телевизионен портал „Нуит”. Работи в Университета в Ниш като оператор и монтажист и отговаря за връзките с обществеността. Баща му е царибродчанин. С удоволствие приема поканата за сътрудничество с портал „Фар”, за който смята, че е мултимедиен двуезичен информатор със своевременно и обективно отразяване на събитията.

Bez komentara

Ostavi komentar