a
 

Predsednik opštine Dimitrovgrad i predstavnici Doma zdravlja posetili prvu novorođenu bebu u Dimitrovgradu u 2017.

   Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i predstavnici Patronažne službe Doma zdravlja danas su posetili porodicu Todorov, u kojoj je rođena prva beba na teritoriji opštine u 2017. godini.

   Ponosni roditelji Marina i Slaviša kažu da se nisu nadali da će njihova beba biti prvorođena u opštini, s obzirom na to da je termin porođaja bio predviđen za 27. januar. Ipak, mali Lazar, težak 2.980 grama, rodio se 10. januara kao prva beba u Dimitrovgradu, zbog čega su, kažu roditelji, izuzetno srećni. U porodici Todorov Lazar je drugo dete, a prvi sin Andrej ima već pet i po godina.

   Iako su svesni da živimo u kriznom periodu koji često predstavlja kočnicu za formiranje porodice, mladi roditelji veruju da na prvo, ali ni na drugo dete ne treba mnogo čekati:

   „Nema tu mnogo razmišljanja – dajte da nas bude što više, kao što bi rekli ljudi iz Patronaže“, poručuje Slaviša budućim roditeljima, i dodaje:

   „Mislim da bi jedna fabrika veličine nekadašanjeg GID-a rešila 90% svih problema građana, pa samim tim i nataliteta u našem gradu.“

   Prema rečima patronažne sestre Aleksandre Gocev, zajednička poseta prvoj novorođenoj bebi u godini od strane Patronažne službe i opštinskog rukovodstva već je prešla u tradiciju:

   „Naš cilj je promocija nataliteta, koji je od presudnog značaja za budućnost našeg grada. Imamo zadatak da se zalažemo za povećanje broja novorođene dece jer, kako narodna izreka kaže – na mladima svet ostaje“, rekla je ona.

   „Danas smo ovde da posetimo prvorođenu bebu, da joj poželimo mnogo zdravlja, sreće, radosti u životu, i da darujemo skromne poklone“, kaže patronažna sestra Suzana Milev. Ona je podsetila da akcija Doma zdravlja nazvana „Božićni dar“ traje već 11 godina, i dodala: „Kao ustanova koja brine o zdravlju našeg stanovništva i u saradnji sa lokalnom samoupravom danas smo ovde da potkrepimo još jednu akciju u nizu za poboljšanje nataliteta na području naše opštine.“

   Od strane lokalne samouprave porodica Todorov dobila je novčanu pomoć u iznosu od 80.000 dinara, a Dom zdravlja Dimitrovgrada uručio je poklon u vidu dečje opreme.

 D. Jelenkov

Foto: Ivica Ivanov

Bez komentara

Ostavi komentar