a
 

Emilija Vacev među najboljim studentima u Nišu

   Grada Niš i ove godine je nagradio najbolje studente na fakultetima niškog Univerziteta. Plakete, odnosno diplome, i novčane nagrade dodeljene su diplomiranim studentima sa prosečnom ocenom 10, kao i najboljim studentima svih fakulteta za postignut uspeh u toku studiranja. Među dvadeset četvoro najboljih na niškim fakultetima našla se i Emilija Vacev, uspešna studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta na odseku Komuniciranje i odnosi sa javnošću. Po ocu Emilu i dedi Vlastimiru Vacevu, čuvenom profesoru bugarskog jezika i književnosti, mlada dobitnica Svetosavske nagrade vodi poreklo iz Dimitrovgrada.

   Iako, kao najbolji student Fakulteta, u indeksu ima samo desetke, Emilija otkriva da nije znala da je među kandidatima za Svetosavsku nagradu grada Niša, pa je obaveštenje da je jedan od dobitnika za nju bilo prijatno iznenađenje.

   “Ova nagrada je veliko priznanje, i drago mi je da grad prepoznaje trud koji studenti ulažu i da takav trud nagrađuje. Velika mi je čast naći se među najboljim studentima Univerziteta u Nišu”, kaže ona za portal FAR.

   Na pitanje kako jedna ovakva nagrada utiče na studenta i treba li možda ovakvih priznanja da bude više, Emilija odgovara:

   “Nagrada uvek treba da bude više – one ne moraju da budu i novčane, ali je lepo i podsticajno znati da će neko uvek prepoznati vaš napor. Ima još mnogo dobrih studenata koji zaslužuju da budu nagrađeni. Ovo će svakako uticati da nastavim i dalje da se trudim i radim najbolje što mogu na fakultetu, ali i u životu.”

 D. Jelenkov

Foto: Žiža Kostić

Bez komentara

Ostavi komentar