Novak Đoković po prvi put će igrati pred niškom publikom

   Selektori teniskih reprezentacija Srbije i Rusije, koji mečeve 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa igraju u Nišu od 3. do 5. februara, objavili su spiskove učesnika, a kao što je najavljivano, i Novak Đoković će po prvi put igrati pred niškom publikom.

   Osim bivšeg broja 1, za domaću selekciju zaigraće Viktor Troicki koji zauzima 35. mesto na ATP listi, Dušan Lajović koji je 94. i Nenad Zimonjić, 54. dubl igrač sveta. Filip Krajinović trenutno je na 235. poziciji i u Nišu će trenirati sa reprezentacijom, a nastupiće u slučaju da timu bude potrebna zamena.

   Nakon oporavka od duže bolesti, Janko Tipsarević se ubrzano vraća u formu, ali neće braniti boje reprezentacije. On je dobio specijalne pozivnice za 3 turnira u Južnoj Americi, a tim Srbije je njegovu odluku da iskoristi ponudu razumeo i podržao.

   Novoizabrani selektor Srbije Nenad Zimonjić naglasio da je reprezentacija u Nišu počela da trenira 30. januara, kao i da veruje da će uspeti da uz pomoć publike dođu do važne pobede, prenosi Teniski savez Srbije.

   Uvek je lepo kada smo domaćini u Dejvis kupu, volimo da igramo za Srbiju i uživamo u podršci naših navijača. Verujem da i Nišlije sa nestrpljenjem očekuju početak meča protiv Rusije. Dejvis kup je jedina prilika da igramo kod kuće, pred domaćom publikom, što nam veoma znači – kaže trener-igrač Zimonjić.

   Tim Rusije će predvoditi nekadašnji osvajač juniorskog Vimbldona Andrej Kuznjecov, sada 45. na ATP listi. Svoju šansu da naprave iznenađenje će čekati neafirmisani Karen Kačanov i Danil Medvedev, 2. i 4. igrači na listi do 21. godine, dok će iskustvo timu dati 31-godišnji Konstantin Kravčuk.

    Prvog dana takmičenja igraju se dva duela u singlu – prvi počinje u 15:00 sati, a drugi je odmah po njegovom završetku. Dubl meč je drugog dana, a početak je zakazan za 16:00 časova, dok se poslednje 2 singl utakmice igraju 5. februara, prvi počinje u 14 :00sati, dok je drugi kada se on završi.

   Za sutra u 14:00 časova zakazan je javni trening i otvoren je za sve gledaoce koji nisu mogli da nabave ulaznice za meč između Srbije i Rusije.

 Žiža Kostić

Foto: Žiža Kostić 

Napisao/la

Живорад Жижа Костич е роден през 1955-та година в Парачин, но още от едногодишна възраст живее в Ниш, където завършва основно и средно икономическо училище, а по-късно и частен факултет (катедра Журналистика) в Института за следване „Екоман” Грачаница – Прищина. Работи в Нишка банка в Ниш и в отдела й в Белград, както и в Народния театър Ниш на длъжност „бизнес секретар“, след което се насочва към медиите и журналистиката. В местните телевизии в Ниш работи като ТВ оператор (Телевизия Стар 5) и завършва школата на BBC в организацията на ANEM. През 80-те години става член на Асоциация на журналистите в Сърбия и започва професионално да се занимава с медии в току-що сформираната Градска телевизия, по-известна като Нишка телевизия. Времето на бомбардировките над тогавашната Съюзна Република Югославия през 1999-та година оставя голяма следа върху кариерата му и е назначен за военен оператор на командата на трета армия. В разгара на НАТО бомбардировките заснема въздушните нападения над гр. Ниш, а много негови автентични записи от този период обиколиха света. През 2009-та година по покана на тогавашния ректор на Нишкия университет с неколцина колеги и университетски професори участва в създаването на първата интернет телевизия на един университет в Сърбия. Поради икономически причини този медиен проект не стартира, но се създава интернет телевизионен портал „Нуит”. Работи в Университета в Ниш като оператор и монтажист и отговаря за връзките с обществеността. Баща му е царибродчанин. С удоволствие приема поканата за сътрудничество с портал „Фар”, за който смята, че е мултимедиен двуезичен информатор със своевременно и обективно отразяване на събитията.

Bez komentara

Ostavi komentar