a
 

Košarka: Kadeti “Dimitrovgrada“ pobedili „Naisus“ u Nišu

   K.K. „Naisus“ – K.K. „Dimitrovgrad“ 72:90 (18:21, 15:23, 18:23, 21:23)

   K.K. „Dimitrovgrad“: Kamenov 3, Dimitrov, Stojanov 1, Vasov 14, Simeonov 32 (8 trojki), Andrić 4, Stankov 4, Milanov 20, Stanulov 10, Pavlović 2

   Kadetska ekipa košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ savladala je u sredu 8. februara u Nišu ekipu „Naisusa“ rezultatom 90:72. Utakmica 16. kola Kvalitetne lige regiona južne i istočne Srbije odigrana je u ranijem terminu na zahtev domaćina.

   Ekipa „Naisusa“ je u susret krenula silovito i povela sa 9:0, a nakon tog vođstva, sve konce igre preuzeli su mladi dimitrovgradski košarkaši. Agresivnom odbranom uspeli su da preokrenu rezultat u svoju korist već u prvoj četvrtini i sve do kraja utakmice nisu ispuštali ubedljivu prednost. U izvrsnoj igri dimitrovgradskih košarkaških nada istakao se Andrej Simeonov sa 32 poena i čak 8 pogođenih „trojki“. Pored njega košgeterski su bili raspoloženi i Veljko Milanov sa 20, kao i Saša Vasov sa 14 i Miloš Stanulov sa 10 poena. Kapiten Zoran Andrić postigao je samo 4 poena, ali je odigrao veliku ulogu u odbrani i građenju napada.

   Mlade košarkaše „Dimitrovgrada“ već u subotu 11. februara očekuje novo gostovanje, kada igraju redovnu utakmicu 11. kola u Leskovcu protiv domaće ekipe „Playoff“.

Т. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar