Gradina i Batrovci: Oko 90.000 evra zaplenjeno tokom praznika

   Carinski službenici su na graničnim prelazima “Gradina” i “Batrovci” tokom proteklih praznika u nekoliko slučajeva zaplenili skoro 90.000 neprijavljenih evra.

   Na graničnom prelazu “Gradina” je prilikom izlazne kontrole 18. februara zaplenjeno 20.000 evra. Detaljno je prekontrolisan „Audi Q7“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par turskih državljana. Oni su carinicima rekli da sa sobom imaju samo lični prtljag i ukupno 16.000 evra. Ličnim pretresom je kod 51-godišnje žene pronađeno još 24.000 evra, sakriveno u donjem vešu.

   Tog dana je na istom graničnom prelazu, takođe na izlazu iz zemlje, detaljnoj kontroli podvrgnut i automobil „Volkswagen Tiguan“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovao 36-godišnji državljanin Bugarske. On je takođe rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik nakon toga ispod vozačkog sedišta pronašao 36.000 evra.

   Na ovom prelazu su dva devizna prekršaja otkrivena i 15. februara. Tom prilikom je kod dvojice nemačkih državljana turskog porekla, koji su zajedno putovali automobilom „BMW X3“ nemačkih registarskih oznaka, pronađeno ukupno 41.000 neprijavljenih evra. Jedan od putnika je u džepu pantalona imao 21.000 evra, dok je drugi u pojas pantalona sakrio 20.000 evra.

   Tog dana je na graničnom prelazu “Batrovci” kod državljanina Srbije albanskog porekla pronađeno neprijavljenih 32.150 švajcarskih franaka. Prilikom detaljne kontrole automobila „Mercedes Benz“ švajcarskih registarskih oznaka je u torbici sa dokumentima vozača pronađen neprijavljeni novac, mada su i on i njegovi saputnici rekli da sem ličnog prtljaga imaju tek nešto novca za put.

   U svim slučajevima je putnicima vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Izvor: Uprava carina Repulike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar