a
 

Košarka: „Dimitrovgrad“ ubedljiv protiv oslabljenih Vlasotinčana

   Košarkaši „Dimitrovgrada“ savladali su u 19-om kolu Prve muške regionalne lige Istok na domaćem parketu ekipu „Vlasotinca“ rezultatom 95:64 (31:14, 21:7, 24:29, 19:14). Nakon nekompletnog 19-og kola dimitrovgradski košarkaši su šesti na tabeli sa skorom od 11 pobeda i 8 poraza.

   Gosti iz Vlasotinca došli su sa svega 7 igrača u Dimitrovgrad i u takvoj konstelaciji snaga na terenu dimitrovgradski košarkaši lako su izašli nakraj sa oslabljenim gostima. Na poluvremenu na semaforu je stajalo 52:21. Vlasotinčani su uspeli da iskoriste opuštenost domaćina u trećoj četvrtini i rešili taj period igre u svoju korist 29:24. Međutim, to je bilo sve što su gosti uradili na ovom meču. Nakraju laka i zaslužena pobeda „Dimitrovgrada“.

   Narednog vikenda KK „Dimitrovgrad“ gostuje u Zaječaru ekipi „Mladosti“, koja je u dosašnjem toku prvenstva zabeležila skor od 6 pobeda i 13 poraza i nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli.

 А. Todorov

Foto: Petar Videnov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar