a
 

Lokalna samouprava će podržati odluku školskog odbora za imenovanje direktora OŠ „Hristo Botev„ u Dimitrovgradu

   Lokalna samouprava podržaće odluku školskog odbora za imenovanje direktora Osnovne škole „Hristo Botev“. Najviše glasova od strane zapošljenih u kolektivu ove obrazovne ustanove dobio je profesor fizičkog vaspitanja Ivica Markov. Očekuje se odluka školskog odbora o podršci jednom kandidatu, kao i saglasnost ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladena Šarčevića o imenovanju direktora ove obrazovne ustanove.

   „Imali smo sastanak na nivou koalicije koja rukovodi opštinom Dimitrovgrad i zauzeli jasan stav da lokalna samouprava podrži odluku školskog odbora, tako da će 3 predstavnika u školskom odboru ispred lokalne samouprave podržati stav kolektiva i glasati za Ivicu Markova“, istakao je na konferenciji za medije, Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad. Dimitrov je dodao da niti on, niti bilo ko od njegovih saradnika neće uticati na rad i donošenje odluke školskog odbora i da će podržati odluku koju budu doneli. Takođe, Dimitrov očekuje da će i Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Srbiji zauzeti principijalan stav i da će podržati odluku školskog odbora za imenovanje direktora OŠ „Hristo Botev“.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar