a
 

Pozorišno proleće u Dimitrovgradu

   Dimitrovgradski Centar za kulturu u tokom marta organizuje niz pozorišnih predstava za ljubitelje ove umetnosti. Već u četvrtak 9. marta ljubiteljima teatra predstaviće se Narodno pozorište iz Pirota predstavom „Zarezoja“.

   Tekst i režiju potpisuje David Alić, a o samoj predstavi on kaže: „Muškarci i žene – večita borba, a opet ne možemo jedni bez drugih, naročito kada je u pitanju dan koji se slavi i kao muški i kao ženski praznik – 14. februar. Zarezoja kao problem uzima dva pitanja – položaj potlačenih žena i održavanje tradicije, koja u današnjem društvu počinje da se zaboravlja. Ako se žene kao strast i tradicija kao identitet jednog naroda izgube, onda bih postavio pitanje – šta se dešava sa tim narodom?“

   Početak predstave zakazan je za četvrtak, 9. mart od 19:30 časova, a ulaznice po ceni od 150 dinara su u prodaji.

   Nakon komedije „Zarezoja“ u Dimitrovgrad dolazi i pozorište „Okret teatar“ iz Beograda sa predstavom „Kir Janja“ Jovana Sterije Popovića. Ova predstava gostovaće u ponedeljak 13. marta, od 19:30 časova.

   Za kraj meseca, tačnije 27. marta, kada se proslavlja Međunarodni dan pozorišta, ansambal pozorišta „Hristo Botev“ izvešće još jednom Gogoljevu „Ženidbu“ u režiji Tamare Jankov.

T. Aleksov

Foto: Narodno pozorište Pirot

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar