a
 

„Zarezoja“ narodnog pozorišta iz Pirota nasmejala publiku u Dimitrovgradu

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Dimitrovgradu, barem oni  koji su odlučili da posete Centar za kulturu i pogledaju prestavu „Zarezoja“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Pirota, uživali su u komediji naših naravi po tekstu i u režiji Davida Alića.

Predstava napisana i odigrana na lokalnom dijalektu opisuje večitu borbu muškaraca i žena, a Zarezoja, odnosno Sveti Trifun, kao tipično muški praznik i Sveti Valentin ili Dan zaljubljenih, kao ženski, vode borbu za prevlast. Tradicija ili strast, očuvanje običaja ili uvođenje noviteta, teme su koje ova predstava obrađuje, a akteri predstave su kroz niz komičnih situacija prikazali sve situacije vezane za večiti sukob oko ovog dana.

Smeh koji je i posle predstave ostao na licima publike, pokazuje da je predstava ispunila svoj cilj. Nasmejala je sve, a mnogi su videli sebe u nekim situacijama.

Već u ponedeljak 13. marta ponovo će Centar za kulturu ugostiti gostujuću predstavu. Ovoga puta dolazi „Okret teatar“ iz Beograda sa klasičnim izvođenjem „Kir Janje“ Jovana Sterije Popovića. Ulaznice po ceni od 150 dinara su već u prodaji, a početak predstave zakazan je za 19:30 časova.

Т. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar