a
 

„Okret teatar“ predstavio „Kir Janju“ dimitrovgradskoj publici

Pozorišna trupa „Okret Teatar“ iz Beograda, sinoć je u velikoj sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu izvela klasično delo Jovana Sterije Popovića „Kir Janja“.

Univerzalna priča o tvrdičluku, o strasti za novcem, o odnosu između ljudi, koju su obradili mnogi pisci počev od Menandra, Plauta, Držića i Molijera, a koja u stvari prikazuje ljude koji su vekovima isti – ljubav prema novcu se pretvori u opsesiju i na kraju u potpuno ludilo i propast.

Završne reči ove komedije opisuju ljude kao što je Kir Janja na pravi način – „Škrt više plaća“.

Sala Centra za kulturu Dimitrovgrad bila je poprilično popunjena, a to je pre svega rezultat odluke Centra da omogući besplatnu predstavu za sve učenike završnih razreda osnovne škole i sve gimnazijalce.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar