a
 

Uskoro asfaltiranje deonice puta od sela Trnski Odorovci do Kusavrane

U toku su intenzivni pripremni radovi za asfaltiranje deonice puta od sela Trnski Odorovci do sela Kusavrana. Opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu Žan Conević je obišao teren i u izjavi za potal “Far” naglasio da će biti asfaltirano 2 km puta, umesto planiranih 1,6 km.

Širina kolovozne trake sa bankinama biće 4 m, a debljina asfalta 6 cm. Jarak pored puta, koji će takođe biti izgrađen, služiće za odvođenje atmosferske vode u 5 cevatstih propusta. 

Conević ističe da će radovi na asfaltiranju ove deonice početi 20. marta, a rok za završetak je 30 kalendarskih dana. Izvođač radova je Trace PZP Niš, a vrednost investicije oko 17 miliona dinara. Finasijeri su Ministarstvo privrede Republike Srbije i opština Dimitrovgrad.

Tako će meštani rejona Derekul dobiti nova 2 km asfalta, imajući u vidu da je u prethodnom periodu asfaltirano 1,2 km puta. Preostala neasfaltirana deonica u dužini od 2,4 km biće naknadno završena.

P. Videnov

Foto: Ž. Conević, I. Ivanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar