a
 

Okrugli sto na temu „Obrazovanje bugarske nacionalne manjine u Srbiji“ 17. marta u Bosilegradu

„Obrazovanje bugarske nacionalne manjine u Srbiji – stanje, perspektive i izazovi“ tema je okruglog stola, koji će u petak 17. marta biti održan u opštinskoj sali u Bosilegradu.

Na okrugli sto su pozvani kompetentni držvani organi R. Srbije i R. Bugarske, ministri obrazovanja obe zemlje, predstavnici Saveta za obrazovanje pri Narodnoj skupštini Srbije, ambasador R. Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov i generalni konzul u Nišu Edvin Sugarev, kao i Državna agencija za Bugare u dijaspori, Komisija za obrazovanje pri Nacionalnom savetu bugarske manjine, direktori škola, u kojima se izučava bugarski jezik i predstavnici medija.

Organizator ovog događaja je Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Srbiji, a debata počinje u 12:00 časova.

 А. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar