Fondacija “Divac“ donirala opštini Dimitrovgrad opremu u vrednosti od 10 hiljada dolara

Fondacija “Ana i Vlade Divac“ donirala je opštini Dimitrovgrad opremu u vrednosti od 10.000 dolara. Oprema sadrži agregaat za proizvodnju električne energije, pumpu za vodu, 15 prskalica, vatrogagasne grabulje, lopate I metlarice, kaže Željko Voštić, koordinator Divac fondacije za opštinu Dimitrovgrad.

Voštić je pohvalio saradnju sa opštinom Dimitrovgrad i izrazio nadu da će u budućnosti saradnja biti jos uspešnija i delotvornija. Opština Dimitrovgrad će pomenutu opremu dati na korišćenje JP „Komunalac“ i Vatrogasnoj službi.

Inače, Fondacija “Divac“ prisutna je na teritoriji opštine skoro godinu i po dana, što u radu sa izbeglicama, što sa lokalnim organizacijama. Projekat koji trenutno realizuje fondacija je „Projekat pružanja pomoći lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“. U okviru ovog projekta, u drugoj polovini 2016. godine, u Dimitrovgradu je organizovan trening za delovanje u vanrednim situacijama.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar