Na sednici SO Dimitrovgrad usvojena odluka o rebalansu budžeta

Na današnjoj XIII sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o rebalansu budžeta za 2017. godinu. Ovom odlukom predviđeno je da prvobitno projektovani budžet za ovu godinu u iznosu od 778.348.000 dinara bude izmenjen na sumu od 777.046.000 dinara, što je smanjenje za 0,17%.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i odluke o obrazovanju ogranka Ustanove za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod” prema kojoj će STC moći da obavlja funkciju turističke agencije i o davanju u zakup poslovnog prostora u aneksnom delu prizemlja sportske hale – teretana. Takođe, usvojena je i odluka o ustanovljenju prava trajne službenosti na dve katastarske parcele u KO Kamenica. Naime, ovom odlukom, zemljište će biti dato baz naknade kompaniji MINECO Ltd. London, koja planira polaganje cevovoda na tim parcelama, radi izgradnje mini hidroelektrene na Senokoškoj reci. 

Na dnevnom redu usvojene su odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad, o maksimalnom broju zapošljenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave i o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Komunalac” – Dimitrovgrad, sa mišljenjem Administrativnog odbora.

Na današnjem zasedanju usvojena su rešenja o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JP „Komunalac“ o raspodeli dobiti, na plan rada Doma zdravlja za 2017. godinu, na srednjoročni i dugoročni plan poslovanja, strategije i razvoja JP „Komunalac“ i JKP „Regionalna deponija Pirot“, a usvojen je i izveštaj o radu RD Pirot sa finansijskim izveštajem za proteklu godinu.

Predsednik skupštine Đorđe Dimov saopštio je na današnjoj sednici odluku o raspisivanju izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Dimitrovgrad, koji će biti održani 23. aprila ove godine. 

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar