a
 

Okružno takmičenje iz Književne olimpijade: Veliki uspeh Jovane Ivančev, Galine Videnov i Georgine Gogov

Tri učenice sedmog razreda Osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada ostvarile su plasman za Republičko takmičenje iz Književne olimpijade.

Jovana Ivančev, učenica VII-1 razreda sa 18 i Galina Videnov, učenica VII-3 i Georgina Gogov, učenica VII-1 razreda sa 17 poena osvojile su drugo mesto na Okružnom nadmetanju održanom danas  u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Pirotu. Ovim rezultatom ostvarile su pravo da se takmiče sa najboljim đacima u Republici Srbiji.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti Svetlana Stojanov po završetku takmičenja izjavila je za portal „Far“ da je prezadovoljna rezultatima učenika sedmog razreda.

„Naši đaci su pokazali zavidan nivo znanja iz srpskog jezika, imajuću u vidu da su po mišljenju stručne komisije, testovi bili znatno teži nego prošle godine. A sam podatak da je među 30-oro učenika sedmog razreda iz svih osnovnih škola iz Pirotskog okruga učestvovalo deset takmičara iz Dimitrovgrada, govori koliko su deca sa uspehom savladala jezik koji ja predajem“ – istakla je Stojanova.

Na Okružnom takmičenju iz Književne olimpijade u Pirotu nadmetalo se i dvoje đaka iz osmog razreda dimitrovgradske osnovne škole.

P. Videnov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar